Om oss

Någon kan fråga sig varför Bräcke diakoni ska syssla med insamling över huvud taget, vi har ju haft fungerande verksamhet i snart 100 år, utan insamlade medel? Visserligen, men vi vill göra mer – för fler. Därför startade vi insamlingsstiftelsen Bräcke diakoni, vars enda syfte är att samla in medel till Stiftelsen Bräcke diakoni.

Mer för fler

Många av våra verksamheter drivs genom avtal med kommun och landsting. Pengarna vi får är då öronmärkta till mat, sängplats, personal och så vidare. Men våra medarbetare, med sin kompetens, erfarenhet och engagemang, har många goda idéer kring vad man kan göra mer. Med hjälp av insamlade medel kan vi ge de människor vi möter i våra verksamheter något extra. Vissa verksamheter och aktiviteter är helt och hållet beroende av insamlande medel från företag och privatpersoner. Barnhabiliteringen SiTu i Rumänien är ett exempel. Hundassisterad terapi för barn och unga med funktionsnedsättningar ett annat.

Tydlighet och transparans

Vi har valt att starta en separat insamlingsstiftelse av flera anledningar. Dels vill vi göra uppdelningen mellan vår operativa verksamhet och insamling så tydlig som möjligt. Vi vill också vara transparanta och på ett enkelt och begripligt sätt redovisa hur och var din gåva gör skillnad.

Tryggt givande

När du väljer att stötta vårt arbete kan du vara säker på att pengarna går dit de ska. Vi har 90-konto och följer därmed Svensk insamlingskontrolls högt ställda krav på redovisning. Vi är också medlemmar i FRII – Frivilligorganisationernas Insamlingsråd och följer deras kvalitetskod.

Insamlingsstiftelsens styrelse

I insamlingsstiftelsen styrelse sitter Björn Fogelmark (bjorn@fogelmark.se), Bodil Czarnecki,  Johanna Olsson & Erik Zaar.

Dokument

Skänk direkt

När du ger en gåva, oavsett storlek, är du med och skapar ett medmänskligare samhälle. Dessutom lovar vi att det kommer kännas bra i magen, inte så illa ändå?

Ge en minnesgåva

Med en minnesgåva kan du hedra minnet av en släkting, vän eller familjemedlem. Samtidigt är du med och bygger ett medmänskligare och samhälle där alla är lika mycket värda. 

Ge en högtidsgåva

Födelsedag, dop, konfirmation, examen eller bröllop? Med en högtidsgåva så får presenten extra betydelse för alla inblandade. För att delad glädje är dubbel glädje!

För godhjärtade företag

Med ett aktivt CSR-arbete stärker ni ert varumärke för både kunder och anställda. Med en gåva till oss är ni dessutom med och bygger ett medmänskligare samhälle. En win-win-win.

Kontaktuppgifter

Insamlingsstif. Bräcke diakoni
Box 21062
418 04 Göteborg
031-50 25 00
insamling@brackediakoni.se

"Ett medmänskligare samhälle" - det är Bräcke diakonis vision. Med en bred verksamhet inom vård och omsorg driver vi bl a flera vårdcentraler, äldreboenden och rehabiliteringsverksamheter. Vi har också många verksamheter som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Med över 90 år i branschen är vi nu piggare än någonsin!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller twitter så missar du inga nyheter från oss.